Tayland

13 Haziran 2015 Cumartesi

Yüzen Çarşı ve Thai Masajı

Bangkok'taki üçüncü ve son günümüzde "Yüzen Çarşı"ya gidiyorduk. Turu otelden pazarlıkla 1.000 Bahta aldık. Bahsettiğimiz mekan şehrin epey dışında, bir buçuk saat kadar yol sürüyor. Ekipte, şişman Amerikalı bir çift, kollarında altın takılarıyla gözümüze çarpan Hintli aile, ve Avrupalı olduğunu tahmin ettiğimiz iki çift ve sarışın sap bir bayan daha var. Ekip lideri kendini  CC (sisi) diye takdim eden genç bir Taylandlı. Gezi önce motorlu ufak botlarla başlıyor, burada bizden 200 baht daha alınıyor gezi için. Motorlu botlarla pis bir nehrin içinde gerçek bir macera yaşıyoruz. Macera diyorum çünkü bot ince olduğu için dönüşlerde yan yatmaya başlıyor. Buna ek olarak şişman Amerikalı çift bizim bota bindiği için dengede kalmamız tamamen bir mucize. Neyse 15 dakikalık bu hızlı turun ardından, yavaş giden kanolara bindiriliyoruz.



Nehrin kenarlarında hediyelik eşya satan dükkanlar var. Ellerindeki kancalarla sizin kanonuzu tutup dükkanın önüne çekiyorlar. Ellerinde hesap makineleriyle bekliyorlar. Önce size ürünün ederinin 5 katı bir fiyat veriyorlar. Mübalağa yok burada kesinlikle. Zokayı yutarsanız satıyor, yutmazsan hesap makinesini sana veriyor ve sen bir fiyat ver diyor. Yanı sıra, nehirde kanoyla dolaşan tam anlamıyla seyyar, satıcılar var. Onlar da genel olarak tropik meyveler satıyor. Biz kendi adımıza buralardan sadece anahtarlık alabildik :)
Tur bittiğinde ekipte diğer üyelerin katılacağı safari için hayvanat bahçesine uğruyoruz biz de. Biz burada bulunan masaj salonuna giriyoruz eşimle. 40 dakika civarında süren ayak masajı yaptırıyoruz. 350 baht ödüyoruz kişi başı. Kendi adıma çok acayip masaj, harikaydı diyemem. Ayaklarınıza bolca krem sürüp sıvazlıyorlar. Thai masajı dedikleri bu işte.
Akşam ise "Siam Paragon" denilen alışveriş merkezine gidiyoruz. Burada daha lüks markalar var. Eşim kendine bir elbise alıyor, ben de bir kravat. Fiyatlar hiç ucuz değil, aldığım kravat 1400 Baht. Havaalanında vergiyi geri alırım diye düşünüyorsanız, baştan söyliyelim 2000 baht altı alışverişlerde vergiyi iade alamıyorsunuz. En azından Siam Paragon'da bize söylenen buydu. Alışveriş yapmadan önce sormanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder