Tayland

9 Haziran 2015 Salı

Chao Phraya Nehri ve Sky Bar...

Bangkok'ta ikinci günümüze otelin gökdelenlere bakan manzarası ile uyandık. Tamam abartmayalım, burası New York değil ama manzara da fena değil. Günü şehrin tarihi mekanlarını, tapınakları gezerek doldurmayı planlamıştık. Kahvaltıya inmiştik ve bizim damak tadımıza çok da uymayan yiyeceklerle karnımızı doyurmaya çalışıyorduk. Suşiyi kahvaltıda kim yiyor ki oraya koymuşlar merak ettik doğrusu. Bolca ekmek ve yumurta yedik:) Peynir bile tek çeşitti, ama yapacak bir şey yok.
Metroyla nehrin ayağına geldik ve buradan takayla feribot arası büyüklükte bir su aracına binerek nehirde gezintiye başladık. Grand Palace denilen ünlü tapınaklarına yakın durakta indik. Buralarda yol kenarında bolca seyyar satıcı göreceksiniz, aksaray, lalelinin bir diğer versiyonu burası da. Grand Palace'a girişte örtünmeniz gerekiyor, ama sıkı sıkı. Ben de uzun şort vardı, onu bile kabul etmediler. Girişte 200 baht (Depozito) karşılığında uzunca bir eşofman verdiler. Eşim de kollarını kapatan bir gömlek giydi. 40 dereceye yaklaşan sıcakta çok hoş oldu diyemem. İçerde bolca altınlı heykel, budalar, yan yatan heykeller var. Bolca da turist var. Hepsi yüzyılın icadı selfie çubuklarıyla fotoğraf çekinme çabasında. Giriş de kişi başı 500 baht. Bizi çok sarmadı açıkçası.
Buradan sonra Wat Pho denilen tapınağa da uğradık. Aynı hikaye orada da var. Tekrarlamaya gerek yok. Ülkede damak tadımıza uyan nadir yerlerden bir kahve dükkanına girdik. Atıştırdıktan sonra, nehirden botla geri geldik. Nehir çok kirli, düşerseniz boğulmasanız bile hastalıktan gidersiniz.
Akşam otele döndükten sonra sonsuzluk havuzunun başında dinlendik. Daha sonra internetten araştırdığımız Sky Bar'a gittik. Bu şehirde gitmeniz gereken 5 yerden birisi derim. State Tower'ın 64. Katında mükemmel bir restoran ve bar. İstanbul'daki Raika Restoran gibi. Gittiğiniz zaman Hangover 3'ü hatırlayacaksınız;) Fiyatlar Türkiye'dekinin onda biri diyebilirim hiç çekinmeden. O yüzden gidin ve rahatça eğlenin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder