Tayland

20 Haziran 2015 Cumartesi

Phuket'te Fil Safarisi ve Patong

Phuket'teki ikinci günümüzde bir gün önce kişi başı 1200 Bahta satın aldığımız fil safarisine katılıyoruz. Bu turun içerisinde yavru fil sevme, fil üzerinde yarım saatlik tur, maymun gösterisi ve 200cc'lik atvlerle yarım saat orman içerisinde off road keyfi var.
Sabah otelde kahvaltı yaptıktan sonra (ki burada damak tadımıza daha uygun yiyecekler buluyoruz) 9:30'da arkası yarı açık bir pickup bizi alıyor. İçerde daha sonra Malezyalı olduğunu öğrendiğimiz 3 ergen, yine 1 Amerikalı çift (yanlış bunlar daha zayıf:) var.
45 dakikalık yolculuğun ardından tropik orman içerisinde yavaş yavaş yürüyen fillerin bulunduğu bir tesise geliyoruz. Yaklaşık 4 metre yüksekliğinde bir ağaç eve tırmanıp, gelen lekeli yaşlı filin üstüne atlıyoruz. Filin tam kafasının üstünde de sürücü oturuyor. Fil ağır ağır ağaçların içinden bir yokuşu tırmanırken, oturduğumuz mindere sıkı sıkı tutunuyoruz. Az ilerde duruyor fil, burnuyla otlardan koparıp yiyor. Taylandlı eleman filin kulağına bişeyler söylüyor ve yola devam. Sonra fil bir anda tekrar duruyor. Filin sarsıldığını, içinde bombalar patladığını hissediyoruz. Ağaçların arasına 5 kilo dışkı bırakıyor. Sonra yola devam tekrar...


Peşinden yavru filin yanına uğruyoruz. Jolly diye çağırdıkları fili artık nasıl eğittilerse, "Jolly Kiss" diyor eleman file, o da gelip burnunu uzatıyor, korkmazsanız yanağınızdan vakumlayarak öpüyor sizi. Orada satılan şişe sütlerden aldığınız zaman hayvan direk yanınıza geliyor, ağzını açıp bekliyor.
Bundan sonra maymun gösterisine katılıyoruz. İnsan canlısı eğitimli bir maymun önce zıplayıp izleyicilerin kucaklarında dolaşıyor. Sonra işte basket masket, türlü şaklabanlıklar...
Turun benim açımdan en keyifli bölümü olan ATV sürüşüne geliyoruz. Bu kadar güçlü araçlar olduğunu bilmiyorduk tabi. Önümüzde bize yolu gösteren rehber sürücüyle eşim en arkada, ben önde basıyoruz gaza. Felaket keyif alıyoruz, derken eşim motoru ağaca çakıyor :) Hafif sakatlık sonrası daha ağır gidiyoruz. Ve tur bitiyor.
Akşama doğru da gece hayatının kalbinin attığı Patong Bölgesi'ne gidiyoruz. Transeksüellerden dansçı kızlara, eşiniz yanınızdayken sizi Sex Showlara çağıranlara gerçekten enterasan bir cadde. Caddenin bitimi de kalabalık bir plaja açılıyor. Etrafta bolca orta yaşlı turist amca ve genç minyon Thaili bayan çift var. Tabi hangisi gerçekten kadın, hangisi ladyboy ayırmak mümkün değil. Takılacak arkadaşlar dikkatli olsunlar ;)




Traveling blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder