Tayland

15 Haziran 2015 Pazartesi

Altın Sarısı Kumlar ve Berrak Bir Okyanus: Phuket

Tayland gezimizin 4. gününde Nokair Havayolları ile Phuket'e uçuyoruz. Kişi başı gidiş ve dönüş biletini 50 dolara aldığımızı belirtmeden geçmeyeceğim. Phuket'te havaalanından otellere minibüsle veya taksiyle gidebilirsiniz. 1000 Baht ve 200 Baht. Seçim sizin. Biz minibüsü tercih ediyoruz. Giderken bir tur şirketinde minibüs duruyor ve Taylandlı bir bayan sert bir şekilde araçtan herkesin inmesini ve herkesin içeri gelmesini söylüyor. Sonradan öğreniyoruz ki bunu hep yapıyorlarmış. Bir çifte kaldıkları otelin çok uzak olduğu ve 100 Baht daha vermeleri gerektikleri söyleniyor. Bu kısımlar biraz can sıkıcı. İtirazlar sonucu değiştirmiyor, parayı ödüyorlar ve yola devam...
Le Meridien Hotel...Otele girişte başımıza asılan çiçeklerle ve kokteyllerle karşılanıyoruz. Otel sakin ve sessiz görünüyor. Check-in yapıyoruz, bu arada odada wi-fi internet kullanımının ücretli, ortak alanlarda ücretsiz olduğunu öğreniyoruz. 400 Baht günlük Kullanım ücreti, yemezler. Almıyoruz tabii ki. Hemen üstümüzü başımızı çıkartıp, duş alıyoruz ve okyanusa doğru koşuyoruz. Hava çok sıcak ancak kumlar ayağımızı yakmıyor bile. Kumları ve okyanusu anlatmaya kelime dağarcığım yetmez, Sabahattin Ali yaşasaydı o da anlatamazdı herhalde :) Otelin kendisine ait soyutlanmış bir plajı var. Yabancılar yok yani. Cennetten bir köşe. Tabi gittiğimiz mevsim Mayıs ve akıntı ve gel-gitlerin en kuvvetli olduğu dönem. O yüzden gidip bi boy vereyim deme şansınız yok. Boyu aşan dalgalar var. Onun dışında otelin bir çok havuzu var, oralarda da serinleyebilirsiniz, ki biz öyle yaptık. Otelde yemek fiyatları uygun diyemem, Hamburger 420 Baht mesela. Ama +%10 servis ücreti ve +%6 vergi biniyor buna. Siz yapın hesabı. Tabi böyle bir otelde bu fiyatlar normal aslında. Çünkü otel mükemmele yakın.
Bolca okyanus, güneş ve havuz keyfinden sonra akşam birer hamburger yiyip geceyi havuz başında yıldızlar altında geçiriyoruz.


Top travel blogs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder